Ki ne ismerne olyan kisgyereket, aki imád ugrálni a pocsolyákban?

Vagy olyat, aki fintorog az új ételek kóstolgatásakor?

Esetleg olyat, aki hisztizik, ha nem kaphat édességet?

Meséim főszereplője egy tacskókölyök, Kicsi Tacsi, aki anyukájával, Anya Tacsival és apukájával, Apa Tacsival él a Pipacsosmezőn álló Tacsiházban. Kicsi Tacsi bizony pont olyan, mint bármely kisgyerek, és kalandjai is olyan hétköznapiak, hogy bármelyik családban megtörténhetnének.

A Kicsi Tacsi kalandjai Anya Tacsival című mesekönyvem három meséjében Kicsi Tacsi még nagyon pici, épp ismerkedni kezd a környezetével. És mint egy dacos kisgyerek, heves érzelmi kitörésekre ragadtatja magát, ha valami nem úgy történik, ahogy ő akarta. Szerencsére – mint a legtöbb kisgyerek mellett – Kicsi Tacsi mellett is mindig ott áll az anyukája, Anya Tacsi, aki finoman és szeretettel terelgeti, nevelgeti kicsinyét.

7e94ff5f-3ce1-4e65-a182-40a32448a21a.jpeg

A kötetben szereplő első mese címe: Banán. Ebben a mesében Anya Tacsi elérkezettnek látja az időt arra, hogy Kicsi Tacsi megismerkedjen a szilárd ételekkel, vagyis hogy megkezdjék a hozzátáplálást. Ezért elmegy a piacra és vásárol kicsinyének gyümölcsöket. A banánnal kezdik az ismerkedést, de Kicsi Tacsinak már a szaga sem tetszik...

A második mesében, mely a Bocsáss meg! címet viseli, Kicsi Tacsi szeretne még egy édességet enni, de Anya Tacsi nem engedi neki. Kicsi Tacsinak ez nem tetszik és hisztizni kezd.

A kötet harmadik, egyben utolsó meséjének címe: Pocsolya. Ebben a történetben Kicsi Tacsi ugrálni szeretne a pocsolyákban, mint minden kisgyerek. Anya Tacsi pedig - sok más anyukához hasonlóan - vívódik: szeretné engedni, hogy kicsinye szárnyaljon, ugyanakkor félti mindentől.

Mesekönyvemhez színező is készült, melyből a gyerekek közelebbről megismerhetik Kicsi Tacsi életét, kedvenc játékait, kedvenc ételeit és hogy mivel tölti napjait a Pipacsosmezőn.

Olvassatok bele Kicsi Tacsi kalandjaiba honlapunkon vagy FB oldalunkon, ahol ingyenes mesékkel és kinyomtatható színezőkkel várunk:

https://kicsitacsi.hu

http://www.facebook.com/kicsitacsikalandjai

875d1db5-f334-4ec5-8e8e-82c47d853b29.png

Címkék: mese pocsolya anyaság esti mese színező bocsáss meg Könyv Mesekönyv Banán Mesélés kicsi tacsi kalandjai mesélj otthon Dackorszak

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvekeskalandok.blog.hu/api/trackback/id/tr5416471212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pálma Szili 2021.03.22. 09:25:58

A mese és az élet találkozása.
süti beállítások módosítása