Megérkezett a nyár, és vele együtt a szúnyogok is. Szerencsésnek mondhatom magam, mert engem nem szeretnek, a kislányomat viszont annál inkább!

Így hát - cseppet sem meglepő módon - a végeláthatatlan vakarózások, a szúnyogcsípés-számolgatások és -kenegetések ihlették ezt a nyári mesénket. Meséljétek szeretettel!

 

Kicsi Tacsi kalandjai - Szúnyogcsípés

 

Forró nyári nap volt. A Tacsi család az egész napot a hűvös Tacsiházban töltötte. Csak estefelé merészkedtek ki, amikor már kellemesebb volt az idő.

- Vacsorázhatnánk a teraszon! - javasolta Apa Tacsi.

Anya Tacsi beleegyezően vakkantott egyet:

- Vau! Nagyon jó ötlet!

Anya Tacsi finom bundáskenyérrel örvendeztette meg a családot. Körbeülték a kerti asztalt és jóízűen falatozni kezdtek.

Egyszer csak halk zümmögés ütötte meg a fülüket. A következő pillanatban Kicsi Tacsi apró szúrást érzett a pocakján. Odakapott. Egy éhes szúnyog próbálta megcsípni épp, de Kicsi Tacsinak sikerült elkergetnie.

20d8bb78-53e4-479f-8de8-cb9a993923bc.png

Ám egyre több és több szúnyog érkezett, és végül már nem győzték elhessegetni őket. Összeszedték hát a vacsorájuk maradékát, és bemenekültek a Tacsiházba.

Odabent Kicsi Tacsi vakarózni kezdett. Először csak a pocakja viszketett, aztán már a mancsa is, majd a háta, a farka vége és az orra hegye... mígnem Kicsi Tacsi úgy érezte, hogy minden porcikája ég, szúr, viszket.

- Jól összecsipkedtek a szúnyogok! Máris bekenjük! - nyugtatgatta kicsinyét Anya Tacsi.

Anya Tacsi hozta is a csodabalzsamját, ami szinte minden bajra gyógyír volt, és egyenként kenegetni kezdte a piros dudorrá nőtt szúnyogcsípéseket Kicsi Tacsi testén.

- Egy, kettő, három, négy... - számolta Anya Tacsi, miközben fehér kenőcsöt tett a piros dudorokra. Végül tizenhét csípést számoltak össze Kicsi Tacsin.

- Pöttyös lettem, mint a dalmaták! - nevetett fel Kicsi Tacsi, amikor végignézett magán. És valóban, a csodabalzsam fehér pöttyöket hagyott Kicsi Tacsi barna szőrén, mintha nem is tacskó, hanem egy mesebeli, pöttyös kölyökkutya lett volna.

Közben Anya Tacsi is vakarózni kezdett.

- Most én kenem be a te csípéseidet! - mondta Kicsi Tacsi. Nyomott egy adag csodabalzsamot a mancsába, és kenegetni kezdte vele az anyukáját. Közben ugyanúgy számolta a csípéseket, mint korábban Anya Tacsi az övéit. - Egy, kettő, három, négy... nyolc, nincs is több?! Csak nyolc?

- Úgy látszik, engem nem szeretnek annyira a szúnyogok, mint téged! - nevetett Anya Tacsi.

A csodabalzsam gyorsan hatott, enyhítette a viszketést. Így Kicsi Tacsi és Anya Tacsi hamarosan abba is hagyta a vakarózást.

Ekkor Apa Tacsi jelent meg az ajtóban, megállás nélkül vakarózva. Először a csodabalzsamra, majd Kicsi Tacsira és Anya Tacsira nézett, és reménykedve megkérdezte:

- Az én csípéseimet is bekeni valaki?!

Kicsi Tacsi és Anya Tacsi egyszerre nyúltak a csodabalzsamért és együtt bekenték Apa Tacsi mind a tizenkét szúnyogcsípését.

 

További mesékért keressétek fel honlapunkat, vagy Facebook oldalunkat:

www.kicsitacsi.hu

https://www.facebook.com/kicsitacsikalandjai/

Címkék: anyaság esti mese Mese anyának lenni Mesekönyv Szúnyog Mesélés kicsi tacsi kalandjai mesélj otthon Szúnyogcsípés Nyári mese Szúnyogos mese Állatos mese

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvekeskalandok.blog.hu/api/trackback/id/tr3216589038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása