Szilaj, a zabolátlan vadló

 2021.07.08. 18:08

A héten új animációs film került a mozikba Szilaj: Zabolátlanok címmel.

Szilaj neve sokak számára ismerős lehet, hiszen néhány évvel ezelőtt rajzfilmsorozat formájában követhettük nyomon a vad musztáng és kislány barátja, Lucky kalandjait.

A Móra kiadó jóvoltából pedig már könyvekben is találkozhatunk a szereplőkkel.

Hatéves kislányom szenvedélyesen rajong a lovakért, ezért nem volt kérdés, hogy beülünk a moziba az új mesefilmre, végignézzük a sorozatot és elolvassuk a meseregényeket is.

Szilajjal való ismerkedésünket végül a Lucky naplója című könyvvel kezdtük.

4fe1b79f-a258-4e68-a8e1-70601bd9c280.jpeg

A regény elején Lucky véletlenül összetöri a nagynénje, Cora néni kedvenc levendulaillatú habfürdőjét tartalmazó üvegcséjét, így - hogy venni tudjon neki egy másikat - munkát kell vállalnia a nyárra. Néhány sikertelen próbálkozás után a barátnőivel kitalálják, hogy nyári tábort szerveznek a városka gyerkőcei számára, hogy ezáltal egy kis pénzhez jussanak.

Eddig még rendben is volt a történet, izgatottan vártuk a folytatást, főleg azt, hogy végre a lovak is szerephez jussanak.

Ám ekkor megjelenik a negatív hős Lucky unokatestvére, Julian személyében, és innentől kezdve állandó áskálódások, veszekedések és piszkálódások jellemzik a művet.

Ez már nem tetszett annyira, ugyanis elvitte a fókuszt arról, ami szerintem a lényeg kellett volna, hogy legyen: a lovakkal való kalandról.

Végül persze minden jóra fordul, az unokatestvérek is kibékülnek és Cora néni is megkapja az új kristályüvegcséjét - mégis egy kis keserű szájízt hagyott maga után a könyv.

Aki lovakkal és kalandokkal teli, szórakoztató szünidei olvasmányra vágyik, az lehet, hogy - hozzánk hasonlóan - csalódni fog Lucky naplójában. Akinek viszont tetszett a mozifilm vagy a sorozat, mindenképpen adjon egy esélyt a könyveknek is! Lehet, hogy számára felejthetetlen élményt nyújtanak majd.

Címkék: regény meseregény musztáng vadló Mese Könyv Mesekönyv lovas mese Szilaj Nyári mese Állatos mese Lucky naplója

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvekeskalandok.blog.hu/api/trackback/id/tr2916616650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása